Inlocuire acoperis casa
Inlocuire acoperia casa. Intenţionaţi să faceţi reparaţii la acoperişul dumneavoastră sau să îl schimbaţi cu altul mai modern? Luaţi în considerare ideea de a vă extinde locuinţa prin construirea unei noi anexe ?
Atunci aţi ajuns la locul potrivit. Noi vă putem ajuta în repararea, întreţinerea sau înlocuirea totală a acoperişului dumneavoastră! Vom executa verificări periodice, pentru a ne asigura că acoperişul dumneavoastră este pregătit pentru orice condiţii meteorologice. Contactaţi echipa noastră indiferent că aveţi nevoie de reparaţii minore, sau de o schimbare totala a acoperişului.
La înlocuirea totală sau parțială a unui acoperiș, trebuie să luați în calcul toate serviciile asociate cu această manoperă complexă. În acest fel, veți putea afla și care sunt etapele sau pregătirile pentru acete tipuri de lucrări. În continuare, vă prezentăm partea de demontare (demolare) acoperiș, urmând ca prin analogie, montarea să fie procesul invers demontării:
Reparatii acoperisuri – DEMONTARE ACOPERIȘ:
Aceste lucrări se refera la desfacerea parţială sau totală a acoperişului tip şarpantă care poate consta în:
- demontarea jgheaburilor şi burlanelor;
- desfacerea streaşinei înfundate de scânduri de răşinoase geluite cu recuperarea materialului;
- demontarea lucarnelor;
- desfacerea învelitorilor.
Prin demolarea parţială sau totală a învelitorilor şi acoperişurilor se urmăreşte:
- – recuperarea, recondiţionarea, prelucrarea şi gestionarea în condiţiile stabilite de lege, a resurselor materiale rezultate;
- – reintegrarea în natură a materialelor nerecuperabile asigurându-se securitatea maximă a personalului de execuţie a lucrărilor;
- – Sortarea materialelor se va face cu acordul beneficiarului. având la baza o justificare economică
DESFACEREA ÎNVELITORILOR PENTRU SARPANTE
Acestea se referă la desfacerea parțială sau totală a acoperișului tip șarpantă. Sunt prezentate în continuare câteva reguli generale după cum urmează:
- Demolarea învelitorilor, accesoriilor și sarpantelor se va face conform prevederilor din documentația de specialitate și a soluțiilor cadru specifice;
- Demontarea învelitorilor se va efectua de regula după dezechiparea podului, care cuprinde următoarele faze:
încetarea activităților din interiorul construcției și anume, spațiul folosit sub pod; suspendarea utilităților care împiedică buna desfășurare a interventiei (ex.: firele de înaltă tensiune, firele de telefon, antene TV și cablul de coborâre, etc.); asigurarea continuității instalațiilor tehnico-edilitare pentru vecinătăți, dacă este cazul; evacuarea inventarului mobil (obiecte de inventar, mobilier, echipamente etc.), din spatiul imediat inferior podului; - Demontarea învelitorilor și șarpantei se va realiza fără a afecta rezistența construcției și a periclita continuarea demolării. Pentru a se evita accidentele de muncă, nu trebuie să se întreprindă nicio acțiune de demolare fără expertiza structurii cladirii, ținându-se seama și de aglomerarea materialelor din demolări pe suprafețe mici; acolo unde este cazul, se vor lua măsuri temeinice pentru sprijiniri.
- În cazul în care învelitoarea are cote diferite, se începe întotdeauna de la cota cea mai înaltă.
- Demontarea se va efectua respectând ordinea logică a operatiilor, pornind de la partea superioară sau coamă catre streașină, începând cu demontarea accesoriilor, continuând cu învelitorile propriu-zise, dinspre exterior către interiorul construcției, apoi a luminatoarelor, tabacherelor, lucarnelor, încheind cu șarpanta.
- Învelitoarea, fiind un element al constructiei deosebit de expus la numeroase solicitări, se va analiza starea de uzură a materialelor componente pentru stabilirea modului de lucru în vederea recuperării, recondiționării și reutilizării totale sau parțiale.
- Materialele obținute din procesul demolării, trebuiesc degajate pentru a evita supraîncarcarea planșeului de sub învelitoare prin aglomerarea materialelor demontate.
- Transportul și evacuarea materialelor demontate din și de pe acoperiș se va realiza astfel încât nu se produca degradarea lor, utilizând pentru acestea jgheaburi, palete, containere, precum și dispozitive sau utilaje corespunzătoare.
- Materialele rezultate din demolarea acoperișului se sortează, recondiționează și se depozitează în vederea reutilizării.
DESFACEREA INVELITORII DIN FOI DE TABLA PLANA
Demontarea învelitorii din tablă se începe cu elementele care ies din planul învelitorii (calcane, atice, rosturi de dilatație, coșuri de fum, lucarne etc.).
Desfacerea racordării învelitorii la calcane și coșuri de fum se face prin scoaterea cuielor sau picioarelor care au fixat tabla în rosturile zidăriei de cărămidă.
În cazul când pazia (tabla ridicată pe verticala) a fost fixată cu dibluri iar șuruburile sunt ruginite, tabla se crestează în zona acestora pentru ca tabla sa poata fi îndepartată cu ușurință.
Tabla este introdusă în rosturile zidariei circa 2 … 3 cm astfel încât să nu ridice probleme scoaterea acesteia.
Demontarea racordării învelitorii din tablă la atice și la rosturile de tasare se începe prin desfacerea șorturilor din platbandă de 3 x 30 mm eliberându-se astfel odată cu acestea și pazia.
În cazul lucarnelor, paziile ridicate pe verticală sunt fixate pe structura acestora executata pe rigle și scânduri din lemn de brad.
Pentru eliberarea paziei se scot cuiele de fixare.
Dupa ce paziile au fost eliberate din sistemele de fixare se trece la desfacerea învelitorii propriu-zise.
Demolarea învelitorii din tablă se face prin desfacerea falțului în picioare simple sau duble (cele paralele cu pantă) de o parte și de alta a unui rând de foi legate între ele prin falturi simple sau duble culcate (îmbinarile paralele cu coama).
După ce falțul în picioare a fost desfăcut, se trece la desfacerea rândului de tablă.
În cazul în care tabla poate fi recuperată, falturile orizontale se desfac la intervale de 4 … 5 foi, rămânând ca celelalte să se desfaca în atelier sau la sol, unde condițiile de lucru sunt mai ușoare.
După ce s-au desfăcut falțurile orizontale la intervalele menționate, tabla se ridică de pe astereala prin scoaterea cuielor (de regulă două pentru fiecare copcă).
Tabla se stivuieste, se baloteaza și se coboară cu mijloace de coborâre adecvate.
În atelier se desfac si celelalte falțuri culcate cu ajutorul cleștelui cu gura lată pentru fălțuit.
Dacă tabla este corodată, fără posibilitatea de a mai putea fi refolosită după desfacerea falțurilor în picioare, aceasta se taie cu foarfeca de tinichigerie în bucăți cu dimensiuni convenabile pentru a fi ușor stivuite, balotate, transportate și coborâte de pe astereală.
Odată cu desfacerea copcilor, cuiele se scot și se strâng pentru ca prin manipularea foilor de tablă să nu se ranească muncitorii.
Când învelitorile din tablă nu sunt prevăzute cu jgheaburi si burlane, acestea se termina cu un șorț, din tablă, fixat în agrafe din platbanda 3 x 30 mm.
Pentru desfacere, sorturile se desprind din agrafe dupa care se desfac falturile.
Dupa eliberarea suprafetei învelitorii de tabla demontata, se trece la desfacerea asterealei din scânduri.
Cum pantele uzuale ale învelitorilor din tabla sunt relativ mici, între 15 cm/m si 50 cm/m, desfacerea scândurilor care alcatuiesc astereala se poate face si prin pod si de pe astereala.
Cel mai comod si fara riscul de a se produce accidente prin cadere de la înaltime este desfacerea prin pod.
Se recomanda ca muncitorii sa fie ancorati cu centuri de siguranta.
Desfacerea scândurilor se face cu ajutorul unei tesle sau a unui ciocan si pot fi coborâte, una cate una în pod, dupa care se pot scoate din incinta santierului.
Reparatii acoperisuri – MONTAREA ACOPERIȘULUI
Serviciile aplicabile la înlocuire acoperiș:
Servicii de îmbracat coșuri de fum: într-o perioada de 15 ani de activitate, aproape 50% din lucrările noastre de reparații au constituit înlocuirea tablei din jurul hornurilor. în cele mai multe cazuri din cauza degradării tablei sau, nu foarte puține cazuri, montarea defectuoasă. O asemenea operațiune necesită conoaștere în domeniul tinichigeriei și o experiență îndelungată. Cele mai multe neajunsuri sunt constatate la coșurile de fum situate în dolie, în zona de îmbinare a doi versanți de acoperiș.
Servicii de montare jgheaburi: Executăm lucrări de înlocuit jgheaburi clasice din tablă zincată cât și montajul jgheaburilor de generație nouă de orice tip. În cazul în care locuinșța dumneavoastră este dotată cu jgheaburi dreptunghiulare de dimensiuni atipice sau chiar din cupru, titan, zinc, aluminiu … aceasta nu reprezintă o problemă pentru noi, avem atelier de tinichigerie specializat și putem confecționa ORICE din tablă netedă, indiferent de materialul acesteia.
Servicii de montat onduline: ofera o atractivă asemănare cu acoperișurile in stilul mediteranean: disponibilă într-o gamă variată de culori, îmbunătățește estetica prin accesoriile inteligente și funcționale. Elasticitatea materialului compozit îi permite sa etanseizeze in jurul fiecarui cui, creând o barieră permanentă rezistentă la infiltrații. Impermeabilitatea este asigurata suplimentar, la suprapuneri, de cele două marcaje ștanțate. Se poate instala pe orice structură de acoperiș dorit: pe astereala din lemn, pe scânduri sau șipci, pe structuri metalice. Se fixeaza simplu in cuie. Sunt necesare doar cateva scule conventionale: ciocan, cutter si cuiele aferente. Instalare rapidă, preț scăzut la manoperă. Greutate redusă, de numai 3 kg/m². Ideale atât pentru construcții noi cât și renovări. Plăcile ondulate de carton se bazeaza pe 50% material reciclat, cu consum redus de energie, fără a rezulta materiale periculoase.
Plăcile ondulate bituminoase sunt alegerea ideală pentru acoperișurile cu un buget limitat, însă nu se recomandă montajul la acoperișurile cu panta mai mică de 14 grade. Este un sistem de invelitoare foarte practic, montaj rapid și rezistent în timp cu un aspect estetic plăcut. Reparația la acest tip de învelitoare se realizează prin înlăturarea plăcilor afectate sau rupte și înlocuirea cu altele noi (de obicei la acest tip de învelitoare, infiltrațiile apar în jurul hornurilor, la dolii și la cuie, cuiul având un capac de plastic care se deterioreaza in timp) reparații cu diverse soluții și masticuri nu i se pot aduce. În timp, mai pot apărea probleme si din cauza deformarii, însă acest lucru se întâmplă numai în cazul in care nu are suficiente cuie bătute.
Servicii de montaj parazapezi: atât pentru acoperișurile noi cât și pentru acoperișurile vechi, indiferent de tipul acestora, efectuăm lucrări de montaj parazăpezi. Parazăpezile se aleg în functțe de tipul învelitoarei și a pantei acoperișului cât și a importanței căii de acces adiacente, după caz.
Servicii de montat aticuri: aticul este parte a antablamentului ridicată deasupra cornișei, menită să mascheze marginea acoperișului, așezat deasupra cornișei, la nivelul fațadei sau retras. Aticurile se acoperă cu tablă plană pentru a proteja fațada de intemperii. Aticurile din tablă se confecționează la comandă în atelierul nostru, în funcție de dimensiunile necesare. Montajul este realizat de tinichigii calificați și pricepuți în domeniul tinichigeriei. Aticurile pot fi la 1 metru linear (este cel mai popular, dar si cel mai rezistent la vant puternic, deoarece are mai multe cleme de fixare), sau la 2 ml sau mai mari, în funcție de preferințele clientului. Grosimea minimă a tablei plane din care se poate confecționa aticul este de 0,28 mm.
Servicii de montat tablă fălțuită: acoperișul fălțuit asigură realizarea unei învelitori în stil clasic sau cu o arhitectură exigentă, fiind compatibilă cu acoperișuri ale caselor, blocurilor sau a clădirilor industriale cu panta înclinației sub 14 grade. De asemenea este și singura învelitoare cu etanșeitatea aproape 100%. Reparații sau modificări i se aduc numai în cazul montarii defectuoase sau deteriorării în timp. Întreținerea se efectuează cu vopsele anticorozive, grunduri și vopsele cauciucate, create special pentru acoperișuri metalice. Avantajele tablei fălțuite fiind adaptarea la diferite stiluri arhitectuale exigente, durata de viața sporită compatibilă la acoperișurile cu înclinația foarte mică sau zero. Montajul tablei fălțuite se va efectua numai de către personal calificat cu cunoștințe în tinichigerie.
ACTE NECESARE PENTRU ELIBERAREA AUTORIZAȚIEI DE CONSTRUIRE
- Cerere tip completată;
- Certificatul de urbanism pentru imobilul în cauză (copie);
- Dovada titlului solicitantului asupra terenului;
- Proiectul pentru autorizația de construire (PAC), în două exemplare, întocmit de un proiectant autorizat care conține:
- Piese scrise – memoriu tehnic pentru fiecare specialitate;
- Piese desenate :
- Plan de încadrare în zonă;
- Planul de situație al imobilelor;
- Plan fundații;
- Secțiuni (transversala și orizontala);
- Planul învelitorii;
- Toate fațadele;
- Alte piese scrise și desenate solicitate prin certificatul de urbanism.
- Avizele, acordurile, punctele de vedere, studiile și verificatorii pentru exigentele solicitate prin Certificatul de urbanism;
- Dovada achitării taxei pentru eliberarea autorizației de construire (chițanta sau ordin de plată).
Taxa se poate achita la Trezorerie sau cu numerar la casieria consiliului.
Se pot executa fără autorizație de construire următoarele lucrări:
reparatii la împrejmuiri, acoperisuri, învelitori sau terase, atunci când nu se schimbă forma acestora și materialele din care sunt executate;
reparatii si înlocuiri de tâmplarie interioară și exterioară, dacă se pastrează forma, dimensiunile golurilor și tâmplăriei, inclusiv în situația în care se schimbă materialele din care sunt realizate respectivele lucrări, cu exceptia clădirilor declarate monumente istorice, în conditiile legii;
reparații și înlocuiri de sobe de încălzit;
zugrăveli și vopsitorii interioare;
zugrăveli și vopsitorii exterioare, dacă nu se modifică elementele de fațadă și culorile clădirilor;
reparații la instalațiile interioare, la branșamentele și racordurile exterioare, de orice fel, aferente construcțiilor, în limitele proprietății, montarea sistemelor locale de încălzire și de preparare a apei calde menajere cu cazane omologate, precum și montarea aparatelor individuale de climatizare și/sau de contorizare a consumurilor de utilități;
reparații și înlocuiri la pardoseli;
lucrări de reparații, înlocuiri ori reabilitări fără modificarea calității și formei arhitecturale a elementelor de fațadă, dacă aceste lucrări NU se execută la construcțiile reprezentând monumente istorice, inclusiv la anexele acestora, identificate în acelasi imobil – teren și/sau construcții, la construcții amplasate în zone de protecție a monumentelor si în zone construite protejate, stabilite potrivit legii, ori la construcții cu valoare arhitecturală sau istorică deosebită, stabilite prin documentații de urbanism aprobate, astfel :
finisaje interioare și exterioare – tencuieli, placaje;
trotuare, ziduri de sprijin ori scări de acces;
lucrări de reabilitare energetică a anvelopei și/sau a acoperișului
dacă nu se schimbă sistemul constructiv al acestuia, respectiv terasa/șarpanta – la clădiri de locuit individuale cu cel mult 3 niveluri, care nu sunt monumente istorice clasate sau în curs de clasare, respectiv situate în afara zonelor de protecție a monumentelor și/sau a zonelor construite protejate stabilite potrivit legii;
lucrări de întreținere la căile de comunicație și la instalațiile aferente;
lucrări de investigare, cercetare, expertizare, conservare și restaurare a componentelor artistice ale constructiilor reprezentând monumente istorice, inclusiv la anexele acestora, identificate în acelasi imobil – teren și/sau construcții, la construcții amplasate în zone de protecție a monumentelor și în zone construite protejate, stabilite potrivit legii, ori la construcții cu valoare arhitecturală sau istorica deosebită, stabilite prin documentații de urbanism aprobate, cu avizul Ministerului Culturii și Cultelor și al autoritatii administratiei publice județene sau locale, după caz;
lucrări de foraje și sondaje geotehnice pentru construcții de importanță normală sau redusă, situate în afara zonelor de protecție instituite pentru zăcăminte acvifere;
lucrări de construcții funerare subterane și supraterane, cu avizul administrației cimitirului;
lucrări de compartimentare provizorie nestructurală.
În meniul ‘Servicii‘ puteţi vedea lista serviciilor pe care vi le putem oferi. Dacă doriţi să cunoaşteţi echipa noastră sau să aflaţi mai multe detalii despre firmă, vizitaţi meniul ”Despre noi.”
Înainte de montarea unui acoperiş trebuie luate în considerare multe aspecte. Spre exemplu, este foarte important tipul de ţiglă folosit, dimensiunea acoperişului, înălţimea, panta acestuia sau amplasarea coşurilor de fum. În acest sens echipa noastră vă poate ajuta cu sfaturi de specialitate pentru luarea celor mai bune decizii.
Oferta noastră în domeniul acoperişuri poate să acopere oricare din preferinţele dumneavoastră. Experiența și expertiza noastră acoperă cele mai multe tipuri de acoperişuri: plate sau înalte, simple sau complexe, acoperite cu diferite materiale. Vă stăm la dispoziţie în alegerea acoperişului potrivit pentru locuinţa dumneavoastră sau anexele casei.
În cazul în care, din cauza condiţiilor meteorologice nefavorabile, acoperişul locuinţei dumneavoastră se avariază, vă puteţi baza pe serviciile noastre de reparaţii